Vergelijk Booking.comen Airbnb

Wat kost Booking.com en wat kost Airbnb? Welk platform is goedkoper?

Wat zijn de verschillen? Vergelijk Airbnb en Booking.com

Verhuren via Airbnb en booking.com. Wat is het verschil en wat werkt beter?

Wil je net als wij, je Bed en breakfast, appartement, kamer of hotel verhuren via Airbnb of booking.com? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Airbnb lijkt goedkoper op het eerste gezicht maar kan uiteindelijk voor de gast soms flink duurder uitpakken.

Natuurlijk is het het meest ideaal om te verhuren via je eigen website of social media kanaal. Vaak is de toestroom vanuit die richtingen niet toereikend en heb je behoefte aan meer boekingen. Dan is Booking.com of Airbnb ideaal om gebruik van te maken.

Wat zijn de kosten voor airbnb en booking.com? Zie hier het vergelijk tussen Airbnb en Booking.com

Tarief Booking.com:
Booking.com rekent voor elke reservering minimaal 12% commissie. De commissie is exclusief btw. Van elke boeking wordt 12% ingehouden. Stel je zet je accommodatie op 100 euro per nacht. Dan krijgt de verhuurder € 88 euro en booking.com houdt daar € 12,- euro voor over. Bij booking.com kan je de commissie bijstellen naar boven. Hoe meer commissie je bereid bent om te betalen, hoe hoger je terecht komt in de zoekresultaten.

Probeer booking.com nu gratis. Als je gebruik maakt van de link krijg je de eerste 5 boekingen commissievrij. Ideaal om het uit te proberen toch?
Krijg nu de eerste 5 boekingen commissievrij bij booking.com als je je inschrijft via deze link
 

Tarief Airbnb:
Bij airbnb hoef je als verhuurder maar 3% commissie te betalen. Vergeet alleen niet dat de huurder flink wat extra kosten krijgt deze kosten liggen rond de 15%. Als je wilt dat de huurder 100 euro per nacht betaald voor een overnachting zal je de accommodatie moeten aanbieden voor €87 euro. Bij dit bedrag krijgt de huurder nog 12 a 13 euro servicekosten. Van die 87 euro moet je als verhuurder nog 3% afstaan waardoor je  €84,39 euro overhoudt per overnachting.

Begin nu met verhuren via airbnb

Onze ervaring is dat Airbnb vooral gebruikt wordt door jongere mensen. Booking.com profileert zich goed op internet en is beter vindbaar. Als je besluit om via beide kanalen je accommodatie aan te bieden. Zorg er dan goed voor dat je de agenda goed bijhoudt. Beide platforms zijn er niet van gecharmeerd als je boekingen annuleert. Airbnb geeft hier zelfs boetes voor en sluit je uit van de mogelijkheid om superhost te worden. Het voordeel van Airbnb is weer dat verhuurders de huurders mogen beoordelen. Dit kan bij booking.com weer niet gedaan worden.
 

Start nu gratis een website of webshop bij Wix

Voor boekingen via onze eigen website maken wij gebruik van Wix. Hier kan je gratis een website aanmaken en gemakkelijk inrichten met de templates. Je hoeft geen verstand van computers te hebben om een website op te zetten. Samen met de module Wix Hotels is het voor ons ideaal om reserveringen en betalingen te ontvangen. Met de app krijg je een melding als er iemand op je website is en daar kan je dan gelijk mee chatten. Onze tip is om eerst een gratis website te maken. Vervolgens komen ze regelmatig met  een korting, kortingcode of promotie van 50% voor het eerste jaar dan is het aantrekkelijk om te upgraden. De klantenservice helpt met alle zaken waar je niet uitkomt.

Maak nu je eigen website op Wix.com